Pensioenen

Werkgever

Als werkgever heeft u belang bij de beheersing van de personeelskosten; dus ook bij de beheersing van uw pensioenkosten.

Maar als maatschappelijk verantwoord ondernemer, hecht u mede vanuit zorgplicht aan een goede pensioenregeling voor uw personeel dit tegen aanvaardbare kosten.

Wij helpen u inzicht te krijgen in de pensioenregeling die u nu heeft, het opzetten van een nieuwe regeling en waar nodig het wijzigen van een bestaande regeling. Geheel afgestemd op uw wensen en behoeften en de actuele regelgeving.

Bijvoorbeeld omdat de pensioenleeftijd gaat stijgen of omdat u na een bedrijfsovername van meerdere regelingen terug wilt naar één. Vaak zijn het wijzigingen die u in overleg met uw ondernemingsraad moet uitvoeren. Wij begeleiden u daarbij. Bovendien zorgen wij er voor dat uw pensioenregeling en het contract met de pensioenuitvoerder aan het einde van ieder veranderingstraject goed op orde is en afgestemd op de toekomst.

DGA

Als ondernemer weet u waar u naar toe wilt en u weet ook wat u daarvoor nodig heeft.

Pas als zaken heel complex worden, huurt u expertise in. Bijvoorbeeld voor de jaarlijkse pensioenberekeningen t.b.v. de jaarrekening. Maar ook als werk en privé dicht bij elkaar komen te liggen, bijvoorbeeld als u eerder of juist later met pensioen wilt gaan. Of als u gaat scheiden. Wij kunnen u niet alleen helpen wanneer u op zoek bent naar een nieuwe pensioenregeling. Ook voor advies over of het (noodzakelijke) aanpassen van uw bestaande pensioenovereenkomst aan de fiscale wetgeving, zijn wij u graag van dienst.

ZZP-er

Bent u zzp’er dan zijn er belangrijke geldzaken waar u zelf actie op moet ondernemen. Bijvoorbeeld  pensioen. Om pensioen in eigen beheer op te bouwen zoals een Directeur Groot Aandeelhouder dat wel kan, is voor u niet mogelijk. Wel zijn er legio andere mogelijkheden. Dit kan zijn op fiscaal gebied via de oudedagsreserve, de reserveringsruimte en stakingswinst lijfrente. Maar ook middels vermogensopbouw door bijvoorbeeld banksparen.

Partculier/werknemer

U wilt een pensioencheck, of berekend zien wat er mogelijk is om zelf aanvullend te sparen voor pensioen; dan valt dit in de particuliere sfeer. Ook hierin kunnen wij u van dienst zijn. we berekenen dan de verschillende mogelijkheden om binnen de fiscale kaders bij te sparen.

 

Neem contact op met ons

    Je naam*

    Je e-mail*

    Je telefoonnummer

    Je bericht*

    Back to Top